رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان:
اکوسیستم جازموریان منشأ تمدن است

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری «رودبار ما»؛ احمد آیین در خصوص اولین همایش ملی جازموریان گفت: هدف از این همایش گفتمانسازی و جریانسازی است زیرا اعتقاد ما بر این است که جازموریان مغفول مانده، این اکوسیستم پهناور، بزرگ، متنوع و غنی منشأ تمدن بوده و امروز متأسفانه روند تخریبی دارد.
وی افزود: هدف از همیاش ملی جازموریان این است که چالشهای موجود در حوزه جازموریان و فرصتهایی که باقی مانده به گوش تصمیمسازان، مسئولان و مدیران برسد و فعالیتهای تحقیقاتی، مطالعاتی و پژوهشی که تاکنون انجام شده جمعآوری و متمرکز شود و تحقیقات کاربردی و نتایج یافتههای کاربردی را برای انتقال به ارثه در اختیار مسئولان اجرایی قرار دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان بیان کرد: این همایش نقطه شروعی است در تاریخ حفظ و احیای جازموریان وامیدواریم در سالهای آتی شاهد خبرهای بهتر برای حفظ این اکوسیستم ارزشمند باشیم.
آیین اظهار کرد: در بیانیه پایانی همایش خواستهها، مطالبات و موارد زیادی گنجانده شده که این مطالبات و خواستهها را حتماً به گوش مسئولان ذیربط و مقامات تصمیمساز خواهیم رساند و پیگیر نشستهای تخصصی، کارشناسی، مدیریتی متعدد در حوزه سرزمینی جازموریان هستیم که شکل گیرد، انشاءالله شاهد خبرهای بهتر برای حفظ این اکوسیستم باشیم.
وی تأکید کرد: همایش جازموریان دو رویکرد استراتژی داشت، یک برگزاری همایش علمی که منابع علمی را جمعآوری کنیم و پازلها را کنار هم بچینیم تا ببینیم چه کارهای مطالعاتی انجام شده و چه اقداماتی میتوان در این زمینه برای جازموریان انجام داد، دو برگزاری نشستهای تخصصی و مدیریتی که به دلیل تراکم کاری پایان سال و نزدیک بودن به ماه مبارک رمضان این نشست همزمان با همایش برگزار نشد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان تصریح کرد: ما حتماً بیانیه همایش را مدنظر قرار میدهیم و پیگیر نشستهای کارشناسی، تخصصی و مدیریتی در نزدیکترین نقطه به تالاب جازموریان خواهیم بود.
آیین مطرح کرد: مطالعات زیاد و گستردهای در حوزه جازموریان انجام شده است و ما بیش از ۱۶۰ مقاله را پذیرش کردیم و کار مطالعاتی و پژوهشی پایان ندارد چراکه اقلیم در حال تغییر است، شرایط متغیر است، اکوسیستم روند تخریبی دارد و روند یکسانی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: باید کارگروه مشترک بین استانهای درگیر در سطح منطقهای و ملی شکل بگیرد و ما بایستی در استان کرمان این کارگروه را تشکیل دهیم و عالیترین مقام استان یعنی استاندار رئیس کارگروه حفظ و احیای جازموریان باشد و یک مدیریت جامع مربوط به کل حوزه آبخیز داشته باشیم.
منبع: دقیانوس
انتهای خبر / پورحیدر