سایه شوم معضل اجتماعی به سر سلامت جامعه؛
دود معطری که قبح اعتیاد را با قل قل مرگ شکست
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی رودبار ما، بلای خانمان سوز کلمهای که بارها و بارها از زبان این و آن به گوشان خورده است، کلمهای که در عالم واقع تنها یک کلمه نیست و به معنای واقعی زندگی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد.
اعتیاد بلای خانمان سوزی که گریبانگیر بسیاری از جوانان شده است و تفریحی و غیر تفریحی از انواع آن استفاده میکنند.
در گذشته اعتیاد و مصرف مواد مخدر بیشتر مردانه بود و تعداد اندکی از زنان به سمت و سوی مصرف مواد مخدر گرایش پیدا میکردند اما رفته رفته قبح مصرف مواد دخانی برای بانوان ریخت و در هر مکانی و هر شرایطی از این مواد استفاده میکنند.
متاسفانه شهر رودبار جنوب در حال حاضر شاهد رشد قارچ گونه مغازههای است که به طور آشکار وسایل قلیان را به جوانان عرضه میکنند بدون اینکه مراجع مربوطه مانع این کار باشد.
متاسفانه امروزه کشیدن قلیان در برخی از شهرها به یک سرگرمی عادی و خانوادگی تبدیل شده است و خانوادهها حتی در مهمانی ها و شب نشینیها و اماکن عمومی همچون پارکها از آن استفاده کرده و اوقات استراحت خود را با حلقه کردن دود آن میگذرانند.
جایگاه قلیان و مصرف آن در میان برخی از خانوادهها به حدی رسیده است که متأسفانه اغلب زنان و دختران جوان هم به مصرف آن روی آورده و شاید به جرات بتوان گفت که شان قلیان در این خانوادهها از جایگاه فرزندان بالاتر رفته چرا که پدر و مادر وجود قلیان را بر وجود فرزندان ترجیح دادهاند.
اغلب افراد با این استدلال قلیان مصرف میکنند که قلیان اعتیاد آور نیست و تفریحی میکشند ولی این افراد سخت در اشتباهند چرا که آمارها حکایت از این دارد که منشا اعتیاد در خانوادهها پهن کردن بساطی به اسم قلیان است.
متأسفانه با ورود قلیان به خانواده و شکستن قبح آن، حریم و حیای بین افراد خانواده از میان رفته و کانون برخی از خانوادهها تنها با قل قل قلیان گرم میشود.
آمارها نشان دهنده این واقعیت تلخ است که میزان وابستگی زنان به اینگونه مواد چندین برابر مرد است. امروزه زنانی که دوشادوش مردان به جای محکم کردن کانون خانواده خود به مصرف قلیان روی آوردهاند باید در انتظار فرداهایی اسفبار باشند چرا که اعتیاد در انتظار آنان است. موید این موضوع رشد میزان طلاق زنان به خاطر اعتیاد و در کنار آن افزایش تعداد زنان معتاد در جامعه است.
اعتیاد در میان زنان به عنوان رکن، محور و بنیان روحی، روانی، اخلاقی و اجتماعی خانواده ها از معضلات مهم اجتماعی است که غفلت از آن، عواقب خطرناکی را متوجه جامعه خواهد کرد.
بدون شک مشخصه اصلی اعتیاد وابستگی روانی است اما برخلاف تصوری که در جامعه وجود دارد بسیاری از موادی که وابستگی جسمی به همراه ندارند دارای وابستگی روانی بسیاری هستند که گاها صدمات جبران ناپذیری برای افراد به همراه دارد.
وابستگی به مواد مخدر البته از هر نوع آن به اندازه ای در میان خانواده ها مخصوصا جوانان رخنه کرده است که گاهی اوقات به جزیی جدایی ناپذیر در محافل آنها بدل شده است مصرفی که مرد و زن ندارد و هر قشر و جنسیتی ممکن است به نوعی مصرف کننده باشد.
اما از آن جا که در گذشته اعتیاد و مصرف مواد مخدر بیشتر مردانه بود تعداد اندکی از زنان به سمت و سوی مصرف گرایش پیدا میکردند اما رفته رفته قبح مصرف مواد دخانی برای بانوان ریخت و در هر مکانی و هر شرایطی بدون ملاحظه و درک فضا به قول معروف خود را میسازند.
انتهای خبر/پورحیدر