رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت:
از زمان تاسیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مرگ ناشی از مالاریا نداشتیم
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی رودبار ما، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، علی اصغر خیرخواه با اشاره به روز جهانی مالاریا اظهار کرد: مالاریا از قدیمی ترین بیماریی های عفونی در جهان است و یکی از مسائل مهم بهداشتی در تعدادی از کشورها بالاخص کشورهای گرمسیری دنیا است که در کشور عزیزمان برنامه مالاریا در مرحله حذف قرار دارد.
خیرخواه با بیان اینکه بیماری مالاریا مهمترین بیماری انگلی حاد و مزمن است، تصریح کرد: شایعترین راه انتقال این بیماری گزش پشه آلوده است اما به ندرت احتمال انتقال آن از طریق دریافت خون آلوده، استفاده از سرنگ مشترک و انتقال از مادر به جنین نیز هست.
وی خاطرنشان کرد: بیماری مالاریا به عنوان بیماری بومی منطقه در مرحله حذف قرار دارد و اهداف آن شامل حذف انتقال محلی مالاریا فالیسپاروم قبل از سال ۲۰۱۸ (که دانشگاه علوم پزشکی جیرفت حدود شش سال هیچ مورد انتقال محلی مالاریا فالسیپارورم نداشته است )، حذف مالاریا انتقال محلی ویواکس قبل از سال ۲۰۲۲ و به صفر رساندن، مرگ و میر ناشی از مالاریا ( از زمان تاسیس دانشگاه جیرفت موردی از مرگ مالاریا مشاهده نشده است) در جنوب کرمان محقق شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه علایم رایج مالاریا شامل تب، لرز، تعرق، سردرد، درد بدنی، استفراغ هستند، گفت: در تمام بیمارستانها و مراکز جامع سلامت آزمایش مالاریا به صورت رایگان از گروههای پر خطر انجام میگیرد.
خیرخواه ضمن تقدیر از تلاشهای برجسته تمامی فعالان مبارزه با مالاریا در جنوب کرمان عنوان کرد: از مهمترین اقدامات در مبارزه با مالاریا مراقبت توام با وسواس، بیماریابی با پوشش صد درصدی، دقت در تشخیص موارد بیعلامت، کنترل کیفی مستمر و برنامهریزی شده است که این اهداف با دقت فراوان در شهرستانهای جنوب کرمان با گرفتن کیت و لام مالاریا از بیماران مشکوک و اتباع بیگانه پیگیری و انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: پز شکان بخش خصوصی و دولتی در مراجعه بیماران تب دار مشکوک و اتباع بیگانه (با علایم و بدون علایم ) به مطب یا مراکز بهداشتی و درمانی به مالاریا توجه کنند و در هرتب و لرز به مالاریا فکر کنیم.
انتهای خبر/پورحیدر