کد خبر : 6184
تاریخ انتشار : پنجشنبه 12 تیر 1404 - 6:54

روایتی از ۱۲ تیر ۶۷؛

خشن‌ترین جنایتی که در لوای شعار حقوق بشری پنهان ماند

خشن‌ترین جنایتی که در لوای شعار حقوق بشری پنهان ماند
آمریکا ۱۲ تیرماه سال ۶۷ با هدف قرار دادن هواپیمای ایرباس ایران، خشن‌ترین صحنه از صفحات تاریخ سیاه خود را رقم زد که در لوای شعار حقوق بشری پنهان مانده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «رودبار ما»؛ در همهمه سالن فرودگاه بین‌المللی بندرعباس و با اعلام اطلاعات پرواز، مسافران از همراهان خود خداحافظی می‌کنند. مسافران پرواز ۶۵۵ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در صفوف منظم از گیت حراست عبور می‌کنند.

 

مسافران با راهنمایی مهمانداران هواپیمای غول پیکرایرباس A۳۰۰ بر روی صندلی‌های خود جا خوش می‌کنند. کاپیتان محسن رضاییان، خلبان چیره دست کشور با خوش آمدگویی به مسافران و آرزوی سفری خوش منتظر اجازه پرواز از برج مراقبت است. دقایقی بعد اجازه پرواز صادر می‌شود.

 

هواپیمای ایرباس با ۲۹۱ مسافر از جمله ۶۶ کودک، ۵۲ زن، ۱۷۲ مرد و خدمه با گردش به چپ باند فرودگاه بندرعباس را ترک می‌کند و بر فراز خلیج فارس به پرواز در می‌آید و اینچنین آغاز می‌شود حادثه تلخ پرواز ناتمام و ماندگار ۶۵۵.

 

دریای خون

 

۱۲ تیر ۱۳۶۷ پرواز تهران – دبی در توقفی کوتاه درفرودگاه بین‌المللی بندرعباس حوالی ساعت ۱۰ صبح پس از مسافرگیری از فرودگاه به آسمان بر می‌خیزد. همه چیز عادی است. هواپیما بر فراز جزیره هنگام و در ارتفاع حدود ۱۲ هزار پایی در حال پرواز است. ۲۳ دقیقه طول پرواز بندرعباس -دبی اعلام شده اما… این هواپیمای غول پیکر بیشتر از ۷ دقیقه در آسمان دیده نمی‌شود.

 

در ساعت ۱۰:۲۲ ناو جنگی یو‌‍اس‌اس وینسنس آمریکا که از یک مأموریت اسکورت برمی‌گشت و به حریم آب‌های ایران وارد شده بود، به دستور ناخدا «ویلیام راجرز»، فرمانده ناو وینسنس به سمت هواپیمای غول پیکر ایرباس با بهانه عدم توجه به اخطار‌های هوانوردی و با ادعای نزدیک شدن به ناوگان آمریکا و در حالی که ایرباس در حال افزایش ارتفاع بود، دو موشک ریم – ۶۶ شلیک می‌کند.

 

شلیکی ناجوانمردانه. موشک استاندارد با برد ۳۰۰ مایل برای یک هواپیما که هیچ برای سفینه هم کافی است، یکی به بال و یکی دیگر به دم هواپیما اصابت کرد. اینچنین همه چیز رنگ خون به خود گرفت. ۲۵۳ مسافر ایرانی، ۱۳ مسافر اماراتی، ۱۰ مسافر هندی، ۶ مسافر پاکستانی، ۶ مسافر یوگسلاوی، یک فرانسوی و یک ایتالیایی همراه با خدمه هواپیما دل از آسمان آبی کندند.

 

به یکباره خلیج فارس رنگ خون گرفت تا بار دیگر این پهنه آبی شاهد خوی وحشی‌گری آمریکایی‌ها باشد. این یکی از خشن‌ترین صحنه از صفحات تاریخ سیاه آمریکا بود که در لوای شعار حقوق بشری پنهان مانده است. بومیان منطقه لحظه آتش گرفتن هواپیما در آسمان را دیده‌اند.

 

لحظه تلخ که انسان‌های بی‌گناه در آسمان تکه تکه شدند. خبر سقوط هواپیمای ایرباس A۳۰۰ به سرعت به سراسر جهان مخابره می‌شود. نیرو‌های امدادی به سرعت خود را به محل سقوط هواپیما می‌رسانند. جست‌وجو برای یافتن اجساد قربانیان آغاز می‌شود. غواص‌ها دل به دریا می‌زنند. شب و روز آب‌های منطقه را پایش می‌کنند. اجساد متلاشی شده به سختی جمع آوری می‌شود.

 

آمریکا دشمن شماره یک

 

حمله به هواپیمای مسافربری ایران نه یک عمل اتفاقی بود و نه ناشی از ضعف فناوری و خطای انسانی ناو چندمنظورۀ آمریکایی، بلکه نشانگر سیاست دولت آمریکا در قبال ایران و بیانگر ضدیت آمریکا با جمهوری اسلامی در جریان جنگ تحمیلی و علامت روحیۀ خصمانۀ دولتمردان آمریکا با ملت ایران بود.

 

۳۷سال از آن حادثه دلخراش می‌گذرد، اما داغ آن نه تنها برای مردم ما بلکه برای دولت‌های ضد تروریست هنوز تازه است. در روزی که همه چیز آبی بود، به یکباره آسمان آبی دود سیاه گرفت تا دریای آبی خون گریه کند.

 

آن روز مریم خوشحال و ذوق زده از این که می تواند سوار بر هواپیما شود و در آسمان پرواز کند و به رویای شیرین کودکی اش واقعیت بخشد، همراه مادر از خانه بیرون آمد ساعتی بعد،هواپیما در آسمان و بر فراز آبهای نیلگون خلیج فارس به پرواز درآمد و هنوز مدتی نگذشته بود که دریا آغوشش را برای گل های پرپری که از آسمان به طرفش می آمدند گشود.

 

همه دیدند که آبی و قرمز، آب و آتش به هم آمیخت و دشمن سیه دل بار دیگر فاجعه ای اسفناک آفرید،مریم و مادرش نیز در همان آسمان همراه فوجی از کبوتران پر و بال سوخته ،پرواز به سوی دوست را آغاز کردند.

 

در سالروز حمله به هواپیما ایرانی توسط آمریکا فرصتی برای گفت‌وگو با خانواده یکی از شهدای این حادثه شد تا مروری بر این حادثه دلخراش و جانکاه داشته باشیم.

 

علی مرادی همسر شهیده روز خاتون سابقی نژاد و پدر شهیده مریم مرادی پور اظهار کرد: چند سالی ساکن شهر العین بودم و با پدر شهیده روز خاتون سابقی آشنا شدم آن‌ها اهل روستای پشت کوه رمشک شهرستان قلعه گنج و سنی مذهب بودند و در واقع ما هر دو خانواده ساکن جنوب کرمان و هم استانی بودیم و در اداره خاص ابوظبی مشغول کار بودم با چند بار رفت وآمد به خانم سابقی علاقه‌مند شدم.

 

وی افزود: از آنجا که آن‌ها سنی مذهب بودند برای این ازدواج من شروطی داشتم به شهیده سابقی نژاد گفتم شرط من برای ازدواج باشما این است که به مذهب شیعه روی بیاورید، اندکی در فکر فرو رفت و قبول کرد.

 

همسر شهیده روز خاتون سابقی نژاد به نحوه روی آوردن شهیده به مذهب شیعه اشاره کرد و افزود: شهیده سابقی نژاد در جلسات حسینیه امام علی علیه‌السلام شهر العین برگزار شرکت کرد و به مذهب شیعه روی آوردند و ما بعداز ازدواج به زیارت امام رضا علیه‌السلام رفتیم.

 

مرادی با بیان اینکه شهیده سابقی نژاد فردی بسیار متدین وخوش اخلاق بود،خاطر نشان کرد: احترام خیلی زیادی برای دیگران قائل بودند.

 

پدر شهیده مریم مرادی‌پور گفت: دو فرزند دختر و دو فرزند پسر از بازماندگان این بانوی شهیده هستند، به نام‌های فاطمه، عیسی، مسلم و مریم بود، مریم در سن نه سالگی به همراه مادر خود به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

 

وی به نحوه شهادت همسر و دخترش اشاره و بیان کرد: از آنجایی که فرودگاه تا محل زندگی ما ۱۵۰کیلومتر فاصله داشت من یک ساعت قبل خود را به فرودگاه رساندم و منتظر آن‌ها بودم که ناگهان تلویزیونی که در فرودگاه بود اعلام کرد که پرواز شماره ۶۵۵ ایرباس بندرعباس به دبی سقوط کرد خیلی آن لحظه اندوهگین شدم.

 

مرادی با بیان اینکه آمریکا از یزیدیان هم یزدی‌تر است،گفت: آمریکا خود را حامی حقوق بشر می‌داند، اما به هیچ یک از اصول و قواعد آن پایبند نیست و همواره خوی وحشی‌گری و جنایتکارانه خود را با سوختن بال ۲۹۰ کبوتر در آسمان آب‌های نیلگون خلیج فارس نشان داد.

 

همسر شهیده روزخاتون سابقی‌نژاد عنوان کرد: به هر حال این حادثه پشت پرده مدعیان دروغین حقوق بشر را به خوبی نشان داد و خون شهدای پرواز شماره ۶۵۵ استقامت ملت ایران در مقابل دولت‌های زورگو و جنایت‌کار را بیش از گذشته افزایش داد.

 

گفتنی است، در هواپیمای ایرباس ۶۵۵ شهیده روزخاتون سابقی، شهیده مریم مرادی، حمیدرضا تفضلی، شهید حاج نادر میرکی، شهید رضا چمانچی پور و شهید مراد رواق از مسافران بهشتی جنوب کرمان در این پرواز بودند.

 

انتهای خبر/پورحیدر

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقتصادی