کد خبر : 5840
تاریخ انتشار : دوشنبه 8 اردیبهشت 1404 - 12:06

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان مطرح کرد:

خرید تضمینی ۹۵ هزار تن گندم در کرمان

خرید تضمینی ۹۵ هزار تن گندم در کرمان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: تاکنون ۹۵ هزار تن گندم تحویل غله شده و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۷۰ هزار تن تحویل شود.

به گزارش پایگاه خبری «رودبار ما» احمد احمدپور با بیان این که برداشت و تحویل این میزان گندم با وجود خشکسالی و کمبود کود ازته طی سال جاری زراعی بوده است، افزود: سال گذشته میزان خرید تضمینی حدود ۱۸۰ هزار تن بود، البته در سه سال اخیر همیشه ۲۰۰ هزار تن تولید داشته‌ایم که مقداری هم بخاطر خودمصرفی مردم و تولید بذر نزد مردم نگه داشته می‌شود.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان امسال هم پیش‌بینی‌ها بر این است که خرید تضمینی به حد پارسال برسد.

احمدپور اضافه کرد: در سه سال اخیر اصلاً گندم سن زده (نوعی آفت) نداشتیم و در بحث‌های مدیریتی، ارتباط کشاورزان با جهاد کشاورزی، بحث یاوران تولید و دوره‌های آموزشی خیلی بهتر است.

وی بیان کرد: سال گذشته در این فصل به‌ شدت درگیر مشکلات سوخت بودیم که امسال به لحاظ این که سوخت را همان ابتدای فصل به ما دادند، سوختی را که مربوط به برداشت بود نگه‌داری کردیم و در چرخه قرار ندادیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان ادامه داد: با توجه به این که بیش از ۹۰ درصد کمباین‌هایی که به منطقه ما می آیند مهاجر هستند و باید سوخت را برای آنها تامین کنیم، خوشبختانه امسال اصلاً مشکل سوخت نداشتیم و در ادامه هم نخواهیم داشت.

احمدپور اضافه کرد: در دو سال اخیر که چهار مرکز خرید اضافه شده، همه مسئولیت را غله به دوش کشید و نظارت بسیار خوبی انجام می‌شود.

وی افزود: تا دو سال قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد گندم ما از شهرستان‌های جنوبی خارج می‌شد و به استان‌های هم‌جوار می‌رفت اما با افزایش خرید و همکاری سه‌جانبه بین کشاورز، جهاد کشاورزی و غله، این مثلث شکل گرفت و گندم به صورت رسمی از استان خارج نشده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اضافه کرد: شهرستان‌هایی که هم‌مرز با استان‌های هم‌جوار هستند همچون قلعه‌گنج، منوجان، فاریاب، رودبارجنوب و جازموریان را در این زمینه حمایت کردیم.

وی با بیان این که در کل جنوب استان کرمان با مرکزی که به‌ تازگی افتتاح شده ۱۲ مرکز خرید گندم داریم افزود: مرکز خرید سرخ قلعه، حوزه سرخ‌قلعه، قلعه‌گنج و حتی قسمت‌هایی از رودبار جنوب را پوشش می‌دهد.

احمدپور یادآور شد: با افزایش مراکز خرید هزینه کشاورز، صف‌ها و ترافیک‌ها کم‌تر می‌شود و در نهایت رضایتی را که کشاورز باید داشته باشد شکل می‌گیرد.

وی با بیان اینکه از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی ممنون هستیم که به کمک ما آمدند، ادامه داد: تعاون روستایی هم به گونه‌ای بخش خصوصی است که به کمک ما آمد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اضافه کرد: باز هم اگر لازم باشد در جاهای دیگری از جنوب استان کرمان مرکز خرید راه‌اندازی شود، به طور قطع با همکاری شرکت غله اتفاق خواهد افتاد.

سطح زیرکشت گندم در جنوب کرمان ۴۶ هزار هکتار اعلام شده است.

منبع: ایرنا
انتهای خبر/

برچسب ها :

ناموجود

رودبارجنوب

اقتصادی