روایتی از یک ظلم فراموش نشدنی؛
انقلاب اسلامی مردم را از «رعیت به ملت» تبدیل کرد
به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «رودبار ما»؛ مقایسه قبل از انقلاب و بعد از انقلاب باید منصفانه انجام شود، قبل از انقلاب جنوب کرمان با بعد از انقلاب آن به هیچ وجه ممکن قابل مقایسه نیست.
امروز پای صحبت هر کدام از ریشسفیدان منطقه جنوب کرمان بنشینی از ظلم و ستم رژیم پهلوی خواهند گفت، ظلمی که تا ابد در ذهن آنها هک شده است.
شاه جنایت کار به واسطه استمرار حکومت ظالمانه خود و برای حکمرانی بر مناطق مختلف از جنایتهای ظالمانه خوانین محلی حمایت میکرد، غارت کشاورزان و مسافران و حمایت از راهزنان جزء کوچکی از جنایتهای بیشماری بود که خوانین محلی تحت حمایت شاه انجام میدادند.
خوانین زورگو با تصاحب اموال مردم و ضبط زمینهای مرغوب کشاورزی در رودبار جنوب همه آنها را به زور به تملک خود در میآوردند و همه مردم را رعیت و خود را مالک میدانستند و مردم مظلوم ما مجبور بودند همانند بردههای آنان در زمینهای کشاورزی به کار و زحمت و فعالیت بپردازند و پس از رسیدن محصول آنان بخش عمدهای از محصولات کشاورزی را تصاحب میکردند و فقط به اندازه بخور و نمیری را به مردم و میدادند.
متاسفانه قبل از انقلاب مردم عادی حتی نمیتوانستند به یک سرباز بخاطر ظلمی که به آنها میکرد کوچکتربن چیزی را بگویند و اصلاً امکان شکایت از مسئولینی که به نحوی به مردم ظلم میکردند، وجود نداشت. اما بعد از انقلاب به برکت جمهوریت نظام، از مسئولین برای خطاهایی که دارند، امکان بازخواست و شکایت وجود دارد.
علی سالمی از معتمدین طایفه سالمی شهرستان رودبار جنوب در این رابطه گفت: در دوران قبل از انقلاب تنها یک مدرسه در شهرستان رودبار جنوب وجود داشت که باید دانشآموزان برای رفتن به آن پنج کیلومتر پیادهروز میکردند تا به آن برسند، اما حال به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ۲۴ مدرسه فقط در سطح شهر رودبار وجود دارد.
وی ادامه داد: هیچ راه آسفالته در این منطقه وجود نداشت و مردم برای رفتن به شهر با سختیهای زیادی مواجه بودند.
سالمی خاطر نشان کرد: سراسر منطقه تحت سیطره خوانین که نمایندگان رژیم پهلوی بودند قرار داشت و بیشتر مردم رعیت این خانها بودند.
آری با پیروزِ انقلاب اسلامی این خوانین بودند که حتی سفره صبحانه خود را جمع نکردند و از درهای پشتی خانه اشان بدون اینکه بتوانند لحظهای فکر کنند از بیراههها مجبور به فرار شدند و هر آنچه که حق مردم بود و با ظلم از آنها گرفته بودند مجبور شدند واگذار کنند به خود مردم و امروز این مردم هستند که ارباب و رعیت خودشان هستند و دسترنج خودشان در جیبشان است.
رودبار جنوب، در سال یکهزار و سیصد و هشتاد و چهار به شهرستان تبدیل شد و میتوان از این شهر به عنوان شهر پایلوت خدمات چهل وشش ساله نظام در جنوب کرمان نام برد.
به برکت انقلاب اسلامی ایران شهرستان رودبار جنوب در تولید بیشتر محصولات کشاورزی رتبه نخست کشور را دارد.
شهرستان رودبار جنوب، با جمعیت بیش از ۶۳ هزار نفر در فاصله ۳۳۰ کیلومتری جنوب کرمان است و در مسیر شهرستان کهنوج به بندرعباس و همچنین استان کرمان از این شهر به شهرستان ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان متصل میشود.
انتهای خبر/پورحیدر