استاندار کرمان:
منطقه ویژه اقتصادی جازموریان، محور توسعه جنوب کرمان
به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری رودبار ما؛ نشست شورای اداری شهرستان رودبار جنوب صبح امروز با حضور حجتالاسلام والمسلمین کاظم صادقی امام جمعه رودبار جنوب، محمدعلی طالبی استاندار کرمان، منصور شکراللهی نماینده مردم ۶ شهرستان جنوبی استان کرمان و سایر مسئولان در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.
محمدعلی طالبی بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی جازموریان و نقشی که در توسعه اقتصادی شهرستانهای جنوب استان ایجاد میکند امیدواریم و اتفاقات خوبی در انتظار این شهرستان رخ دهد.
وی از سفر هیأتی از سازمان مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه اقتصادی به استان کرمان خبر داد و گفت: این هیأت در شهرستان رودبار جنوب هم حضور پیدا میکنند.
طالبی یادآور شد: درخواست استانداری برای تغییر مسئول منطقه آزاد عملی شده و کارهای سازمان مسئول جدید در حال انجام است که توانایی لازم برای شروع پرقدرت را دارد.
وی ادامه داد: یکی از طرحهای اقتصادی که بیارتباط با منطقه ویژه اقتصادی نیست در شهرستان شروع خواهد شد که قدم اول است و سرمایه گذاران هم در ادامه در منطقه حضور پیدا خواهند کرد.
جنوب کرمان، نیازمند توجه ویژه مسئولان
استاندار کرمان با بیان اینکه بخشی از ناکارآمدیها و کمبودها که امروز مردم در چنین مناطقی با آن مواجه هستند حاصل بی توجهیهای ادوار گذشته است، اضافه کرد: همه دولتها با وجود خدمت کاستیهایی در رسیدگی به مناطق کمتر برخوردار داشتهاند، آن هم مناطقی که سرشار از استعدادهای مختلف است.
طالبی افزود: نمونه این بیتوجهی را در منطقه ویژه اقتصادی جازموریان میبینیم که ۲۰ سال از صدور مجوز آن میگذرد اما تا امروز خشت روی خشت گذاشته نشده است.
تأمین امنیت رودبار جنوب نیازمند مشارکت همگانی
وی در بخش دیگری از سخنان خود رکن اصلی امنیت پایدار را مشارکت مردم و حضور آنها دانست و افزود: مشارکت مردم، طوایف و اقوام در تامین امنیت رودبارجنوب دیده میشود.
رونق اقتصادی بدون امنیت امکانپذیر نیست
طالبی تصریح کرد: امنیت باید نمود عینی خود را نشان دهد و در چنین فضایی رونق اقتصادی شکل میگیرد.
ظرفیتهای رودبار و الگوی کشت
وی ضمن درخواست برای تغییر در الگوی کشت بیان کرد: کنجد از جمله محصولات دارای مزیت اقتصادی در رودبار جنوب است و باید در کنار آن واحدهای فرآوری داشته باشیم؛ تولید این محصول آنقدر بالا است که شاید ۱۰ واحد فرآوری هم برای آن پاسخگو نباشد.
طالبی افزود: عملیات اکتشاف معادن هم باید صورت گیرد و از ظرفیتهای آن برای کمک به اقتصاد شهرستان بهره گرفته شود.
وی بابیان اینکه توان تولید گوشت استان کرمان بسیار بیشتر است و باید آن را گسترش دهیم، گفت: در رودبار جنوب هم امکان پرورش شتر وجود دارد و باید به توسعه دامپروری توجه کنیم.
استاندار کرمان تأکید کرد: در قبال مردم رودبارجنوب و آینده آنها همه ما مسئولیم و کوچکترین کوتاهی و کم کاری خیانت به آینده کودکان این شهرستان است.
وی ابراز امیدواری کرد با تعامل، همکاری، هم افزایی و گردآوردن همه ظرفیتهای در اختیار بتوانیم آینده خوبی را برای شهرستان رودبار جنوب رقم بزنیم.
خلف وعده شرکت مس
نماینده ۶ شهرستان جنوب استان کرمان هم در این نشست، گفت: ظرفیت کشاورزی رودبار جنوب بالا است و نیاز اساسی به صنایع فرآوری و بسته بندی وجود دارد.
منصور شکراللهی افزود: شرکت ملی مس معین اقتصادی این منطقه است، مقرر شده بود وظیفه اصلی در حوزه زیرساختها را انجام دهد، از جمله قرار شد سیلو و کشتارگاهی ایجاد شود اما هنوز راهاندازی نشده است.
وی با بیان اینکه توسعه هر منطقه با جاده ممکن است، ادامه داد: طرح تحقیقاتی باند دوم جاده رودبار جنوب به جازموریان به اتمام رسیده و ضروری است زودتر عملیات اجرایی آن آغاز شود.
اتصال خراسان به دریا از بم
شکراللهی افزود: جاده محمدآباد به جاسک مهم و استراتژیک است که خراسان جنوبی را از بم به دریا وصل میکند.
نماینده شهرستان های رودبارجنوب، کهنوج،فاریاب، جازموریان، قلعهگنج و منوجان همچنین ادامه داد: برای سیلبند خرم یک هزار میلیارد تومان مصوب شده که باید پیگیری شود چون نیاز اساسی رودبار جنوب است.
پراکندگیهای روستاها و خدمترسانی دشوار
فرماندار رودبارجنوب هم گفت: پراکندگیهای بالای روستاها در شهرستان خدمترسانی را دشوار کرده و نیاز به اختصاص اعتبارات بیشتر است.
علی پرورش افزود: فاز سوم و چهارم جاده دوبانده بهادر آباد به رودبار پیشروی کندی دارد و دوبانده شدن جاده رودبار به جازموریان که منطقه را به استان سیستان وبلوچستان وصل میکند نیز نیاز اساسی شهرستان و لازمه پسکرانه مکران است.
امام جمعه رودبارجنوب هم گفت: منطقه آزاد جازموریان در دوران مسئولیت مدیران مختلف معطل مانده است.
حجتالاسلام کاظم صادقی افزود: به مدارس فنی و حرفهای و کاردانش توجه بیشتر شود و ظرفیتهایی بهویژه در حوزه کشاورزی وجود دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت شهرستان گندم و جو است ادامه داد: کشاورزان با مشکل قطعی برق و نبود کود شیمیایی مواجه هستند.
صادقی اضافه کرد: اسناد مالکیت روستایی و کشاورزی تعیین تکلیف شود زیرا بسیاری از معضلات انتظامی نیز بر اثر اختلافات این حوزه است.
انتهای خبر/پورحیدر