وعدهای که سه ساله شد؛
جشنواره حنا رودبار جنوب در پس وعدهها رنگ باخت
به گزارش رودبار ما، خاک رودبارجنوب برای تولید محصول حنا بسیار مطلوب است و مرغوبترین حنا در این منطقه تولید میشود که اگر به آن توجه شود میتواند اقتصاد این منطقه را متحول کند.
اما عدم وجود صنایع تبدیلی و بالا دستی و حتی بسته بندی سبب شده است که حنای رودبارجنوب به صورت خام توسط دلالان خریداری و به یزد و چند استان دیگر صادر و در نهایت با چندین برابر قیمت فروخته شود.
این محصول با توجه به خشکسالی در جنوب کرمان و منطبق بودن اقلیم رودبار جنوب با تولید این گیاه به قطب تولید گیاه دارویی حنا تبدیل شده است.
به همین دلیل دیماه سال گذشته که جشنواره مرکبات در جیرفت برگزار شد، نماینده میراثفرهنگی در شهرستانهای جنوبی کرمان از برگزاری جشنواره حنا در رودبار جنوب خبر داد.
وی گفته بود با توجه به اینکه شهرستان رودبار جنوب مهد کشت حنا ایران به شمار میرود؛ بنابراین برگزاری این جشنواره میتواند به جذب گردشگران و رونق اقتصادی این شهرستان کمک شایانی کند.
همچنین نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان نیز در جشنواره مرکبات که دیماه ۱۴۰۱ در جیرفت برگزار شد، بیان کرد: برای اولین بار جشنواره حنا و شتر در شهرستان رودبارجنوب برگزار خواهد شد تا این محصول دارویی و صنعتی به بازارهای داخلی و خارجی معرفی گردد.
سال رو به پایان است و خبری از برگزاری جشنواره حنا نیست و گویا حنای رودبار جنوب رنگی برای نماینده میراث فرهنگی در شهرستانهای جنوبی کرمان نداشته است.
مرادی مدیر جهاد کشاورزی رودبار جنوب شهریورماه امسال در نشست خبری در پاسخ به این سؤال خبرنگار که جشنواره حنا چرا برگزار نشد، خاطر نشان کرد: برنامهریزیهای لازم انجام شده و این جشنواره در آبانماه در شهرستان رودبار جنوب برگزار خواهد شد.
حال سوال ما این است، دو ماه از آخرین وعده مسئولان مربوطه هم گذشت و چندین جشنواره محصولات در جنوب کرمان برگزار شد و خبری از برگزاری جشنواره حنا رودبار نشد، گویا حنا شهرستان رودبار جنوب برای مسئولان رنگی ندارد.
این در حالی است، که حنای رودبار جنوب در بسیاری از کارخانههای مطرح ساخت لوازم آرایشی مشتری دارد و دلالان هر سال سود کشاورزان محروم منطقه را به جیب خود سرازیر میکنند و قسمت بسیار اندکی از سود نصیب کشاورز میشود که اغلب صرف سوخت موتور پمپها، بذر، برداشت و سایر نهادههای تولید میشود.
حنا بیشتر در کرمان، هرمزگان و سیستانوبلوچستان تولید میشود و در هر سه این استانها کشاورزان سالهاست محروم ماندهاند و در نهایت چرخه تولید به دلالانی ختم میشود که اکثرا ساکن این استانها نیستند و هیچگاه سختی و طعم تلخ خشکسالی جنوب کرمان را نچشیدهاند.
نکته جالب توجه در خصوص این محصول این است، که در زمینه مصرف آب نیز کم آببر است و میتوان این محصول را در سه نوبت در سال برداشت کرد و بعد کشت هر بوته حنا تا پنج سال از آن بهره برداری کرد.
شهرستان رودبار جنوب در ۳۳۰ کیلومتری مرکز استان کرمان قرار دارد که شغل بیش ۷۰ درصد مردم منطقه کشاورزی است.
انتهای خبر/پورحیدر