کد خبر : 5408
تاریخ انتشار : چهارشنبه 19 دی 1403 - 22:10

مدیر کل دفتر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:

احیا تالاب جازموریان نیازمند رویکرد بین‌المللی است

احیا تالاب جازموریان نیازمند رویکرد بین‌المللی است
مدیرکل دفتر اموربیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: احیای مرتع و تالاب جازموریان نیازمند نگاه و رویکردی بین‌المللی توأم با بهره‌مندی از پتانسیل بومی منطقه است.

به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری رودبار ما؛ غلامرضا هادربادی مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه سفر خود به جنوب کرمان به اتفاق قاسم رحیمی‌نیا مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان و هئیت همراه از بستر خشک تالاب و مرتع بزرگ جازموریان بازدید کردند.

 

مدیرکل دفتر اموربیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حاشیه این بازدید با برشمردن مضرات تشکیل ریزگردها و هجوم ماسه‌های روان خاطر نشان کرد: از آنجایی که منطقه جازموریان در کانون فرسایش شدید بادی قرار دارد، به منظور حفاظت خاک و کاهش فرسایش آن، باید مطالعات جامع مدیریت مناطق بیابانی به همراه اقدامات بیابان‌زدایی در این منطقه با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گیرد.

 

وی تصریح کرد: کمک به احیای جازموریان باید با نگاه و رویکردی بین‌المللی با هدف تبیین اهمیت جایگاه ملی و جهانی این تالاب، توأم با بهره‌مندی از پتانسیل بومی منطقه باشد.

 

تخصیص حق‌آبه زیست محیطی، راه نجات اکوسیستم مرتع بزرگ جازموریان

 

قاسم رحیمی‌نیا در این بازدید ضمن بیان منسوخ شدن طرح‌های انتقال آب بین حوزه‌ای در دنیا اظهار کرد: تخصیص حق‌آبه زیست محیطی، می‌تواند اکوسیستم مرتع بزرگ جازموریان را نجات داده و فرآیند بیابانی شدن این منطقه را کاهش دهد در غیر اینصورت باید منتظر تبعات زیست محیطی وحشت‌ناک و غیرقابل جبرانی باشیم‌.

 

وی در ادامه افزود: برای‌ حفاظت و صیانت از عرصه‌های طبیعی جنوب کرمان شعار “احیای هلیل تا جازموریان” را در قالب پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت، برجسته کردیم تا مشارکت جوامع محلی و سازمان‌های مردم نهاد در کنار برنامه‌ریزی‌های سازمانی ما، کمکی در جهت کاهش آسیب‌های ناشی از هجوم ریزگردها در جنوب کرمان است.

 

محمدجعفر جهانگیری فرماندار شهرستان جازموریان نیز با تأکید بر حفاظت از مرتع بزرگ جازموریان، اظهار کرد: ارتقای سطح معیشت دامداران، مرتع‌داران و مردم حاشیه‌نشین این تالاب و همچنین اهمیت تفرجگاهی آن نیز باید مد نظر قرار گیرد.

 

انتهای خبر/پورحیدر

برچسب ها :

ناموجود

رودبارجنوب

اقتصادی