کد خبر : 2824
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 بهمن 1402 - 9:08

استاندار کرمان؛

جنوب کرمان با فعالیت معادن جان می‌گیرد

جنوب کرمان با فعالیت معادن جان می‌گیرد
استاندار کرمان گفت: فعال کردن و بهره‌مندی از ظرفیت‌های معدنی مهمترین راه رفع مشکلات منطقه جنوب استان است.

به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری رودبار ما، محمدمهدی فداکار شامگاه دوشنبه در همایش سران طوایف، فرمانداران، ائمه جمعه و اعضای شورای تامین و شورای اداری شهرستان‌های جنوبی اظهار داشت: شهرستان‌های جنوبی استان کرمان در انتخابات اسفندماه امسال هم ان‌شاءالله اولین رای را به لحاظ درصد مشارکت می‌دهند‌.

وی بیان کرد: سران طوایف و بزرگان منطقه یک ظرفیت فوق‌العاده برای جامعه و حاکمیت و دولت هستند و  نکات خیلی خوب و شسته و رفته‌ای را در این جلسه بیان کردند.

استاندار کرمان ادامه داد: اگر با سران و بزرگان طوایف همفکری و هم‌افزایی داشته باشیم، می‌توانیم بسیاری از آسیب‌ها را از بین ببریم و ظرفیت‌هایی را ایجاد کنیم.

فداکار خطاب به سران طوایف گفت:  شما  به لحاظ معنوی در منطقه خود بزرگ طایفه هستید و همه از شما حرف‌شنوی دارند و این ظرفیت فوق‌العاده‌ای‌ست که مردم با شما همراهی می‌کنند.

وی با اشاره به مسائلی مانند قاچاق سوخت در جنوب استان کرمان تصریح کرد: می‌توان با استفاده از ظرفیت سران طوایف مانع از بعضی کارها مانند قاچاق سوخت شد، زیرا  کار بسیار خطرناکی است و ناامنی روانی در جاده به‌وجود می‌آورد.

استاندار کرمان ادامه داد: کشاورزی کار آبا و اجدادی ساکنان منطقه جنوب استان است و همه دستی بر کشاورزی دارند و  وقتی کشاورزی خراب می‌شود، همه گرفتار هستند و این در شرایطی‌ست که سران طوایف توانایی لازم برای سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی در مناطق را دارند‌، اما عادت کرده‌ایم، سیب‌زمینی و پیاز بکاریم.

فداکار از پیگیری برای تعرفه‌های مناسب محصولات کشاورزی استان کرمان خبر داد و ابراز داشت: باید ظرفیت اجتماعی پای کار توسعه منطقه جنوب استان کرمان آورده شود.

وی با اشاره به اینکه حسن‌زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان تاکنون بیش از ۱۰ سفر کاری به منطقه جنوب استان کرمان برای پیگیری معادن این مناطق داشته است، تصریح کرد: فعال کردن و بهره‌مندی از ظرفیت‌های معدنی مهمترین راه رفع مشکلات منطقه جنوب است.

استاندار کرمان یادآور شد: برخی از معدن جنوب استان کرمان درگیر دستگاه‌های اداری مانند محیط‌زیست یا منابع‌طبیعی هستند، اما بخشی از مسائل معادن جنوب هم مربوط به مسائل اجتماعی است در حالی که معدن دارای اصولی است و همین حالا ۷ معدن را می‌توانم، نام ببرم که معارض محلی دارد و سران طوایف به راحتی می‌توانند این مسائل را برطرف کنند.

فداکار با بیان اینکه تیتانیوم کهنوج تنها ظرفیت فعال و ارزشمند کشور است و سیلیس کهنوج هم از دیگر ظرفیت‌های منطقه است، بیان داشت: مجموعه‌ای با ۳ هزار کارگر در استان فعال است که قرار شده برای سیلیس کهنوج هم پای کار آید.

وی ابراز داشت: فردا ۳ هزار قطعه زمین مسکن ملی به مردم تحویل داده می‌شود و مردم می‌توانند ساخت و ساز خانه‌های خود را انجام دهند.

استاندار کرمان تصریح کرد: معدن و ظرفیت صنعتی ناشی از معدن در جنوب استان کرمان موجب اشتغال می‌شود و سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال موجب رفع مشکل معیشتی مردم می‌شود.

فداکار بیان داشت: تامین آب مهمترین مشکل استان کرمان است و بیشترین سفرها را به جنوب استان کرمان داشته‌ام و در جریان مسائل جنوب استان هستم‌.

استاندار کرمان در ادامه سخنان خود از انتخابات اسفندماه امسال سخن به‌میان آورد و اظهار کرد: دولت‌های مختلف به‌راحتی توسط مردم ایران انتخاب می‌شوند‌.

فداکار ادامه داد: انتخابات موجب افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود و کاندیداها باید برنامه‌های خود را برای مردم بیان کنند.

وی با اشاره به اینکه دشمن به شدت دنبال کاهش مشارکت مردم است، تصریح کرد: مردم ما اما باز هم دشمن را ناامید می‌کنند.

استاندار کرمان بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در تمام سخنرانی‌های خود در سال جاری به بحث انتخابات اشاره کرده‌اند.

فداکار با اشاره به تایید صلاحیت تعداد دیگری از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی از استان کرمان خاطرنشان کرد: رقابت‌ها در تمام حوزه‌های انتخابیه استان شکل می‌گیرد.

خبرهای خوش فرماندار کهنوج برای مردم

فرماندار کهنوج نیز در سخنانی اظهار داشت: شهرستان کهنوج در سال گذشته را در حالی تحویل گرفتیم که مشکلات و معضلات خاصی در زمینه سوخت، نان و بنزین وجود داشت و امروز با همکاری اعضای شورای تامین استان و تدابیر استاندار کرمان و اجرای طرح کُدینگ شاهد رفع مشکلات سوخت و بنزین هستیم و کارت‌های سوخت مهاجر در این شهرستان غیرفعال هستند.

علی شعبانی همچنین از رفع معضل تامین گاز مایع در شهرستان کهنوج خبر داد اما اعلام شدن مناطق سبز در جنوب و شرق را موجب بروز مشکلاتی برای مردم ذکر کرد.

وی ابراز داشت: در حالی ۱۳ هزار علمک گاز در درب منازل مردم کهنوج نصب شده که مردم ما برای انجام لوله‌کشی با مشکل مالی مواجه هستند زیرا درآمد جنوب با شمال استان کرمان قابل‌مقایسه نیست و ۷۰ درصد درآمد مردم جنوب استان از کشاورزی و دامداری است که کشاورزی در سال جاری وضعیت مناسبی ندارد.

فرماندار کهنوج متذکر شد: اگر قیمت محصولات کشاورزی مانند گوجه و خیارسبز با همین قیمت پایین ادامه یابد در پایان سال با مشکلاتی در زمینه بارگیری و ارسال محصولات کشاورزی مواجه می‌شویم.

شعبانی از کمبود آب شرب کهنوج به‌عنوان یکی از مشکلات حاد در این شهرستان سخن به‌میان آورد و ادامه داد: حفر ۱۷ حلقه چاه آب در کهنوج آغاز شده و ۱۱ حلقه چاه هم حفر شده است، اما برای نصب تجهیزات مشکل داریم و خواستار رفع این مشکل هستیم.

وی اظهار کرد: سقف طبقه دوم بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی کهنوج در حال احداث است، دانشکده پرستاری، بخش ام‌آر‌آی و ساختمان جدید آزمایشگاه کهنوج هم در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد.

شعبانی ادامه داد: ساختمان اورژانس جدید کهنوج در دو طبقه تا پایان سال افتتاح می‌شود و مراکز بهداشتی و درمانی در مرکز شهر و روستاهای کهنوج در دهه فجر افتتاح می‌شود.

وی تصریح کرد: معضلات و مشکلات امنیتی در شهرستان کهنوج نداریم و اگر مشکلی هم پیش می‌آید سرریز از استان سیستان و بلوچستان و یا شهرستان‌های همجوار است.

معادن کهنوج را فعال کنید

فرماندار کهنوج ابراز داشت: تمام راه‌های روستایی کهنوج روکش آسفالت شده و زیرسازی راه‌های روستایی در دستور کار قرار دارد و شهر چاه‌مرید ۳۰ کیلومتر پهنه سیلابی دارد که راه توسعه این منطقه را سد کرده است و باید مشکلات این شهر رفع شود.

شعبانی اظهار داشت: شهرستان کهنوج سرشار از معادنی مانند کرومیت، مس و تیتانیوم است، اما معادنی داریم که ۱۲ تا ۲۰ سال غیرفعال هستند.

امام جمعه کهنوج نیز در سخنانی با اشاره به انتخابات اسفندماه جاری اظهار کرد: حضور مردم وفادار و همراه با آرمان‌های نظام و انقلاب در جنوب کرمان در پای صندوق‌های رای همیشه زبانزد است.

حجت‌الاسلام احمد نجنو بیان کرد: مشارکت بیش از ۹۵ درصد و گاهی تا ۹۸ درصدی مردم جنوب استان کرمان پای صندوق‌های رای را داشته‌ایم و از این به بعد هم این ولایتمداران و عاشقان نظام پای صندوق رای می‌آیند و این سرمایه عظیم جنوب کرمان است.

وی ادامه داد: مردم جنوب استان کرمان روی گنج هستند، اما طعم تلخ فقر را می‌چشند که این شرایط زیبنده مردم جنوب کرمان نیست.

امام جمعه کهنوج همچنین وجود ۳۰ مدرسه کلنگی و وجود تنش آبی را از دیگر مشکلات در شهرستان برشمرد.

نجنو ابراز داشت: جنوب کرمان بهشت معادن است، اما نمی‌دانیم کی این بهشت موعود به دست مردم می‌رسد و مردم به این بهشت دسترسی پیدا می‌کنند. تحرک بسیار قوی در مسیر فعال‌سازی این معادن لازم است و این در شرایطی‌ست که جنب و جوش معدن تیتانیوم کهنوج آغاز شده، اما سرعت آن قدری کم است.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از قاچاق سوخت در جنوب استان کرمان ادامه داد: اگر ظرفیت‌های جنوب استان کرمان در بخش‌های مختلف فعال شود و اشتغال شکل بگیرد، این مشکلات را کمتر شاهد خواهیم بود، همان‌طور که در شهرستان بم مشکل بیکاری رفع شده و به‌دنبال جذب نیروی کار از دیگر شهرستان‌ها هستند.

امام جمعه کهنوج ابراز داشت: یک چهارم شهرستان کهنوج را دانش‌آموزان و معلمان با جمعیتی برابر با ۲۵ هزار نفر جمعیت به خود اختصاص داده‌اند، اما اداره آموزش و پرورش مدیر ندارد و بلاتکلیف است و باید هرچه سریع تر مدیر آموزش و پرورش کهنوج انتخاب و معرفی شود زیرا این شرایط زیبنده شهرستان ما نیست.

منبع: فارس

انتهای خبر/

رودبارجنوب

اقتصادی