کد خبر : 1522
تاریخ انتشار : شنبه 4 شهریور 1402 - 17:42

رودبار ما گزارش می دهد؛

خرمایی که کام دلال را بیش از کشاورز شیرین می‌کند

خرمایی که کام دلال را بیش از کشاورز شیرین می‌کند
نبود سردخانه نگهداری خرما و برنامه خريد تضمينی خرما و بی رغبتي بخش خصوصي برای سرمايه گذاری در صنايع تبديلی سبب شده دلالان خرما در شهرستان رودبار جنوب کامی شيرين تر از نخلداران داشته باشند.

به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی رودبار ما، در این روزها نخلداران رودباری به همراه خانواده‌‌های خود مشغول برداشت خرما از نخلستان‌های خود بوده تا ماحصل زحمات یک ساله خود را بدست آورند؛ اما در این میان عده‌ای فارغ از هرگونه زحمت و مشقت با ایجاد بازار سیاه و شکستن قیمت‌ها به دلالی در این عرصه می‌پردازند.

شهرستان رودبار جنوب با دارا بودن آب و هوای گرم و خشک یکی از مناطق مستعد تولید خرما در کشور به شمار می‌رود به طوری که نخلستان و درختان سر به فلک کشیده از مهمترین جلوه‌های بصری این هرستان محسوب می‌شود.

جنوب کرمان دارای فصل طولانی گرما بوده و گاهی اوقات دمای آن به بیش از ۵۲ درجه سانتی گراد می‌رسد و منطقه ای بکر برای تولید محصول خرما به شمار می‌رود که نیمه دوم مرداد ماه فصل خرما پزان در جنوب کرمان آغاز می‌شود.

برداشت محصول خرما از سطح سه هزار هکتار از نخیلات شهرستان رودبار جنوب از اوایل مردادماه آغاز و تا پایان شهریور ماه ادامه دارد.

همه‌ساله با آغاز فصل برداشت خرما دست‌های دلالان به سمت تولیدات خرماکاران این شهرستان دراز شده و حاصل دسترنج یک ساله آنان را یک‌شبه به دست می‌آورند.

نبود امکانات لازم از قبیل سردخانه، بسته‌بندی، نگهداری و صادرات از یک سو و نبود نهاد رسمی در خرید تضمینی و یا قیمت گذاری خرما و نظارت بر آن و ورود دلالان از سوی دیگر از مهم‌ترین موانع پیش روی این محصول گران ‌مایه به شمار می‌رود.

برداشت بیش از ۱۵ هزار تن خرما از نخیلات رودبار جنوب

یعقوب مرادی مدیر جهادکشاورزی شهرستان رودبار جنوب در این رابطه گفت: برداشت محصول خرما از سطح سه هزار هکتار از نخیلات شهرستان رودبار جنوب از اوایل مردادماه آغاز و تا پایان شهریور ماه ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی رودبار جنوب گفت: بیش بینی می‌شود بیش از ۱۵ هزار تن خرما از نخیلات شهرستان برداشت شود.

مرادی خاطر نشان کرد: از سرمایه گذاران و بخش خصوصی می‌خواهیم جهت همکاری و سرمایه‌گذاری در خصوص سردخانه و سورتینگ در شهرستان رودبار سرمایه‌گذاری کنند که جهاد کشاورزی تسهیلات در اختیار آن‌ها خواهد گذاشت.

شهرستان رودبار جنوب در ۳۳۰ کیلومتری استان کرمان واقع شده است.

انتهای پیام/پورحیدر

برچسب ها :

ناموجود

رودبارجنوب

اقتصادی