محمدرضا تاجیک با اشاره به رقم مورد توافق سبد معیشت افزود: رقم مورد توافق برای اقلام خوراکی ۹۱ میلیارد و ۱۸۸ میلیون و ۰۷۶ هزار ریال و اقلام غیرخوراکی هم ۱۴۳ میلیارد و ۲۲۸ میلیون و ۵۷۲ هزار ریال است که در مجموع این رقم سبد هزینه مطابق آمار دیماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۳۴ میلیارد و ۴۱۶ میلیون و ۶۴۸ هزار ریال یعنی ۲۳ میلیون و ۴۴۱ هزار و ۶۴۸ تومان خواهد شد.
این نماینده کارگری تصریح کرد: با توجه به الزام قانون گذار در تبصره ۲ ماده ۴۱ میبایست برای تعیین دستمزد، هزینه زندگی محاسبه شود و با توجه به این موضوع کمیته دستمزد ذیل شورای عالی کار است و با دستور این شورا فعالیت مینماید پس از برگزاری پنج جلسه کارشناسی به توافق رسیدند.
محمدرضا تاجیک افزود: ملاک تعیین دستمزدها با تاکید قانونگذار، باید رقم سبد معیشت باشد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار خاطرنشان کرد: هدف نهایی در تعیین مزد سبد معیشتی خانوار کارگران است و مطابق تبصره ۲ ماده ۴۱ میبایست مذاکرات مزدی صورت پذیرد و هر ساله با مذاکرات و چانهزنیها دستمزدها مشخص میشود.
تاجیک با بیان اینکه دستمزد سال ۱۴۰۳ اختلاف زیادی با این رقم سبد معیشتی دارد، ادامه داد: تبعات تعیین دستمزد در چند جلسه شورای عالی کار بررسی میشود، با توجه به اینکه سبد معیشت دیماه به این میزان رسیده است و میزان تورم هم بیش از ۳۲ درصد است باید مشخص شود چه رقمی را به عنوان دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۴ میتوان در تعیین کرد.
این نماینده کارگری با بیان اینکه دولت باید راهکارهای مناسب در این خصوص ارایه دهد، افزود: دستمزدها باید بر اساس سبد معیشتی تعیین شود هر چند ممکن است امسال یا سال آینده هم این اتفاق نیفتد اما باید از دولت این درخواست را داشت که قانون را اجرا کند.
تاجیک در خصوص طولانی شدن جلسات تعیین دستمزد کارگران در اسفندماه نیز گفت: خوشبختانه امسال زودتر از سالهای قبل رقم سبد معیشت مشخص شد.
این نماینده کارگری در شورای عالی کار خاطرنشان کرد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال جاری استفاده از خرد جمعی را به کار گرفته است ایشان سعی دارند که اتفاقی رخ دهد تا برای جامعه مفید باشد و لزوماً هدف نمایندگان کارگری هم این است که قدرت خرید کارگران مانند گذشته شود و سفرهشان مطابق گذشته شود نه اینکه روز به روز کوچکتر شود.
تاجیک با اشاره به تورم موجود تصریح کرد: تورم کنونی کارگران را تحت فشار قرار داده است و شرایط معیشتی آنها زیر این حجم از گرانی به بحران درآمده است و همین رقم ۹ میلیون تومان برای اقلام خوراکی که تعیین شده، معادل رقمی است که کارگران امسال برای مزد دریافت میکنند.
این نماینده کارگری خاطرنشان کرد: در کنار رقم اقلام خوراکی که مورد نیاز همه افراد جامعه است، باید هزینه مربوط به انرژی و اجاره مسکن و حمل و نقل و پوشاک و آموزش و…. را هم در نظر گرفت و اگر این رقم را امسال حقوق و دستمزد به کارگران بدهند آنها دیگر حتی در چادر هم نمیتوانند زندگی کنند.
تاجیک تصریح کرد: درخواست ما این است که دولت به مساله دستمزدها بیشتر وارد شود چرا که برای به گردش درآمدن چرخ تولید مطمئناً باید توان کارگران را افزایش دهند تا بتواند از محصول تولید شده کارفرمایان را خرید کنند.
این نماینده کارگری گفت: امیدواریم که با تعاملات انجام گرفته و برطرف شدن اختلافنظرها سفره کارگران بزرگتر شود.