کد خبر : 5076
تاریخ انتشار : شنبه 5 آبان 1403 - 9:25

پروژه‌ای مصوبی با دو دهه بلاتکلیفی؛

عقب‌ماندگی «منطقه ویژه اقتصادی جازموریان» ۲۰ ساله شد

عقب‌ماندگی «منطقه ویژه اقتصادی جازموریان» ۲۰ ساله شد
۲۰ سال از تصویب احداث «منطقه ویژه اقتصادی جازموریان» می‌گذرد و این پروژه همچنان به حالت بلاتکلیف رها شده است.
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری «رودبار ما»؛ محرومیت و بیکاری در جنوب استان کرمان از مهم‌ترین مسائلی است که مردم از آن رنج می‌برند، در این بین سال‌هاست بحث منطقه ویژه اقتصادی جازموریان در جنوب کرمان مطرح شده است، اما همچنان پس از حدود دو دهه این طرح اجرایی نشده است.جنوب کرمان علی‌رغم داشتن معادن متعدد و کشاورزی غنی، اما مردم این منطقه از محرومیت و بیکاری آن رنج می‌برند، در این بین سال‌هاست بحث منطقه ویژه اقتصادی جازموریان در جنوب کرمان مطرح شده است، اما هیچ پیشرفتی نداشته است.

عقب ماندگی ۲۰ ساله پروژه منطقه ویژه اقتصادی جازموریان صدای امام جمعه رودبار جنوب را در آورد

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صادقی در خطبه‌های نماز جمعه ۲۷ مهرماه گفت: ۲۰ سال از تصویب احداث منطقه ویژه اقتصادی جازموریان می‌گذرد و این پروژه همچنان به حالت بلاتکلیف رها شده است.

امام جمعه رودبار جنوب ادامه داد: روا نیست پروژه‌ای که ۲۰ سال قبل توسط هیات دولت به تصویب رسیده به بهره‌برداری نرسیده است، جالب اینجاست که همه پروژه‌های که با این پروژه به تصویب رسیده‌اند همه به بهره‌برداری رسیده‌اند.

وی تصریح کرد: پیر‌های ما مُردند و جوانان ما پیر شدند اما این پروژه افتتاح نشد.

صادقی خاطرنشان کرد: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی این پروژه را پیگیری کنند چرا که با راه‌اندازی این منطقه خیلی از مشکلات جنوب کرمان رفع خواهد شد.

منطقه ویژه اقتصادی جازموریان راهی برای برون رفت از محرومیت

زینب پورحیدر با اشاره به اهمیت منطقه جنوب استان کرمان و ظرفیت‌های آن گفت: منطقه جنوبی استان کرمان از مهم‌ترین قطب‌های معادن و کشاورزی در جنوب شرق کشور است و سهم قابل توجهی از حجم اقتصاد کشور را می‌تواند پیشرفت دهد، اما اکثراً شاهد خام‌فروشی مواد اولیه محصولات معدنی و کشاورزی هستیم که با اجرای طرح منطقه ویژه اقتصادی جازموریان می‌تواند اثرات خوبی را برای اقتصاد مردم منطقه به همراه داشته باشد.

این فعال اجتماعی استان کرمان ادامه داد: محل اجرای این پروژه در نقطه تلاقی استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان است که حدود هفت شهرستان با اجرای طرح منطقه اقتصادی جازموریان از فواید این طرح بهره‌مند خواهند شد.

ایجاد اشتغال برای مردم جنوب کرمان 

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور شهید ایران در سفری که در سال ۱۴۰۱ به جنوب کرمان داشت در بین مردم، بیان کرد: منطقه ویژه جازموریان اگر فعال شود حتما می‌تواند تولید و اشتغال را رونق دهد، ما که نباید شاهد این باشیم که دختران و پسران فارغ‌التحصیل یا آماده کار و اشتغال معطل بماند و به نظر ما از کار‌هایی که می‌تواند در منطقه صورت بگیرد فعال کردن ظرفیتی است که مصوب است، اما به ناحق و ناروا به تعویق افتاده است.

وی افزود: ظرفیت اجرای این طرح نیز شرکت‌های بزرگ مخصوصاً شرکت‌های معدنی است که در کنار سودی که از معدن دارند مسئولیت اجتماعی نسبت به توسعه منطقه دارند و با فعال کردن شرکت‌های منطقه این ظرفیت اقتصادی وجود دارد که سریعا منطقه اقتصادی رقم بخورد و هم ایجاد تولید و اشتغال کند.

رئیس جمهور در سفر به استان کرمان قول تسریع در اجرای مصوبه منطقه آزاد اقتصادی جازموریان را داد و جزئی از مصوبات سفر استانی وی بود. امام عمر رئیس جمهور فقید جمهوری اسلامی ایران که یاور محرومان بود برای پیگیری این پروژه قد نداد، لذا دولت چهاردهم اگر می‌خواهد خدمتی به محرومان این منطقه کند راه‌اندازی همین پروژه است که خیلی از مشکلات مردم جنوب کرمان به‌ویژه بیکاری رفع خواهد شد.

منطقه ویژه اقتصادی جازموریان وارد فاز اجرایی می‌شود

منصور شکراللهی نماینده شهرستان‌های جنوبی کرمان در مجلس در نشست خبری که در ۱۸ فروردین ۱۴۰۲ با حضور اصحاب رسانه در کهنوج برگزار شد در خصوص منطقه ویژه اقتصادی جازموریان گفت: این طرح از سال ۱۳۸۳ مصوبه آن معطل مانده بود که با پیگیری‌های انجام شده به‌زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: پتروشیمی جازموریان با تلاش مستمر و پیگیری‌هایی که انجام شده است، به‌زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهدشد.

با تمام این صحبت‌ها و وعده‌ها باید گفت ۲۰ سال برای اجرای یک پروژه کافی‌ است و یک‌سال از زمان وعده نماینده هم به پایان رسیده است، کاش قبل از اینکه ما هم بریم این پروژه به اجرا برسد.

گفتنی است، جنوب کرمان با همه ظرفیت‌هایی دارد، بسیاری از افراد ساکن در منطقه جنوب کرمان برای اشتغال فصلی یا دائم به استان‌های هم‌جوار مهاجرت می‌کنند در حالی که اگر از فرصت منطقه ویژه اقتصادی به خوبی استفاده شود جوانان در همین‌جا اشتغال پیدا می‌کنند و حال بعد از گذشت ۲۰ سال هیچ اتفاقی نیفتاده است و تا الان صرفاً به گذاشتن تابلویی کفایت شده است.

در پایان اشاره به این نکته مهم است که اجرای طرح ویژه اقتصادی علاوه بر ایجاد اشتغال برای مردم و جوانان مناطق جنوبی کرمان می‌تواند با فعال کردن ظرفیت‌ها پیشرفت را برای منطقه ایجاد و از قاچاق سوخت نیز جلوگیری کند.

انتهای خبر/پورحیدر 

رودبارجنوب

اقتصادی